2019-2020:

Maart in de Boomstraat.

Hoi hoi,

Sinds midden januari maak ik nu een deel uit van onze bezetting. Vanaf de eerste dagen was het meteen al een heerlijk gevoel van thuis zijn: iedereen is zo verwelkomend en behulpzaam. Ik ben niet de enige persoon die dat heeft meegemaakt, aangezien we al een beetje een ‘doorstroom’ van bewoners hebben gehad…Met 2 nieuwe bewoners heb ik ook vanaf de ‘andere kant’ het inmengen van een nieuwe huisgenoot ervaren, wat echt heel leuk is om te zien. Je voelt een band met iedereen versterken, elke keer dat we in de woonkamer met elkaar eten, dartwedstrijden houden of gewoon lekker kletsen. We hebben zelfs samen een filmavond kunnen organiseren met een beamer waarmee we de woonkamer tot een kleine bioscoopzaal hebben omgetoverd! Het maakt hier niet uit wanneer je erbij komt: je wordt met open armen ontvangen en iedereen vindt het leuk dat je er bent. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Met nieuwe huisgenoten is er ook een vernieuwing van de koelkast en de prachtige muur in de keuken geweest. De quotes blijven maar doorstromen en de een is nog gekker dan de ander. Daarnaast hebben enkele bewoners de muur omgetoverd tot een waar kunstwerk, dankzij o.a. een fantastische sprookjesboom!

Het is wel grappig hoe snel je verliefd wordt op dit huis. Ik schrijf dit nu in mijn kamer terwijl ik de laatste ochtendzonnestralen mee kan pakken. Aangezien ik op de begane grond aan de straatkant slaap, heb ik weinig direct zonlicht en veel spelende kinderen. En toch zijn dat dingen waar je aan went, dingen die je gaat waarderen. Het geschreeuw van die kleintjes wordt normaal en bijna leuk om naar te luisteren en het zoeken naar zonlicht wordt leuk en haal ik veel plezier uit. Dat vind ik denk ik zo bijzonder aan dit huis: alles went en je gaat alles waarderen. Dat kan ik zeker weten niet over elk huis zeggen!

Groetjes,

Iris Hoitink

___________________________________________________________________________________________

 

Januari in de Boomstraat

Hoi hoi,


Ik ben Janieke, de Boomstraat blogger van de maand en ik ga jullie meenemen in de afgelopen drukke, maar ook gezellige periode!
Inmiddels zijn we allemaal al weer een paar weken druk bezig met leven in Utrecht na een super fijne vakantie waarin iedereen eindelijk hun welverdiende pauze had. In de vakantie hebben Wytze en Jedidja ons een paar weekjes moeten missen, aangezien iedereen de feestdagen thuis heeft gevierd. Een aantal van ons is nog wel een paar dagen in Utrecht geweest om de vereniging te bezoeken, een dagje de stad in te gaan of een gezellig avondje met vrienden in hun eigen stekkie te hebben.
Na de vakantie moest ik persoonlijk wel weer even wennen aan het wonen in Utrecht, maar na de knop omgezet te hebben ging dat weer helemaal goed. Daarnaast is helaas nu ik dit schrijf ook de tentamenperiode begonnen, dus was er ook niet veel tijd om weer rustig te wennen. Iedereen was te druk met druk zijn. Gelukkig niet alleen met de tentamenstress, maar ook bijvoorbeeld de vereniging of vrienden.
Naast de drukte is er deze maand ook veel in ons huis veranderd. 2 van de bewoners (Andrea en Wytze) hebben hun kamertje verlaten en Eva gaat binnenkort ook verhuizen. Natuurlijk vonden we dit allemaal super jammer, maar dit betekende ook dat er een nieuw avontuur voor ons begon; hospiteren! We hebben er inmiddels al 2 gehad en allebei zijn ze succesvol verlopen. We hebben twee hele leuke huisgenootjes gevonden genaamd Tijs en Iris, waarvan Iris al een paar weekjes heeft mogen mee maken in dit fantastische boomhuis.
We hebben deze maand met z’n allen alweer een paar mooie momenten beleefd, die ik graag wil delen. We hebben genoten van de sneeuw en een prachtig mooie sneeuwpop gemaakt, terwijl Tijmen vanuit de woonkamer sneeuwballen op ons gooide. Natuurlijk waren we erg trots op onze creatie en hebben we hem na een half uur helaas alweer moeten missen, aangezien onze buurjongentjes ook graag in de sneeuw spelen. U kunt het al raden, dit is niet goed afgelopen voor sneeuwpop Fred. Ook hebben Kimberley en ik een nostalgische avond beleefd in onze woonkamer waarbij we uitbundig hebben mee gezongen met de oude hits van K3, waarbij Tijmen en Jedidja het ook niet konden laten om even mee te zingen.
Helaas zal ik nu weer verder moeten gaan leren. Tot de volgende keer in de Boomstraat blog.

Groetjes,
Janieke

 

___________________________________________________________________________________________

 

November in de Boomstraat

Hoi!

Wat is de maand november snel voorbijgegaan! We zijn alweer bezig met het tweede blok van het schooljaar en dit is tegelijkertijd ook al de derde maand dat we met z’n allen samenwonen in de Boomstraat. Het is fijn om te merken dat we ons allemaal steeds meer thuis gaan voelen, zowel in het huis als in de groep. In het huis geniet ik vooral van de gezellige avonden samen tijdens het eten en de inspiratie-verhalen die worden verteld op de maandagavond. En natuurlijk ook de fijne gesprekken met elkaar op vroege ochtenden of na lange schooldagen. In de huiskamer worden sinds kort fanatieke (salon)tafeltenniswedstrijden en dartwedstrijden gespeeld, we zitten dus niet stil! De voorbereidingen van de aankomende tentamen-/inlever-weken en de drukke decembermaand weerhielden ons er niet van om ook nog eens een heel gezellig en geslaagd klusweekend te houden.

Tijdens het klusweekend kregen we op de vrijdagavond brand-preventie van Brandweerman Wim (superstoer). Dit was naar aanleiding van het brandalarm dat op de woensdagnacht was afgegaan, waardoor we met z’n allen om half 5 s’ochtends buiten op straat moesten verzamelen. Hoewel iedereen er heel lief uitzag in pyjama was dit natuurlijk minder leuk en even schrikken. Dus was het fijn om vrijdagavond van Brandweerman Wim uitleg te krijgen over wat te doen bij brand of het afgaan van de rookmelder in het huis. Hierna speelden we frustrerende woordspelletjes waarbij Tijmen (bijna) alle chocoladepepernoten op at. Als afsluiting van de avond speelden we het komische spelletje hints. Op zaterdag begonnen we met de grote schoonmaak in het huis. Er werden er doucherekjes opgehangen, een nieuwe router geïnstalleerd en de huiskamer werd heringericht. 's Aavonds aten we gezellig pannenkoeken ter ere van Sint Pannekoek*. Daarna was het tijd voor een vervroegde pakjesavond,

waarbij tijdens het ruilspel stiekem ook al werd geoefend met het zingen van kerstliedjes. Als slot van het

klusweekend bezochten we samen de Nieuwe Kerk in Utrecht. Ik ben benieuwd naar wat het nieuwe jaar ons brengt.

Fijne feestdagen!

Namens de Boomstraters,

Liefs,

Kimberley

* Sint Pannekoek is een door striptekenaar Jan Kruis bedachte feestdag. Het wordt gevierd op 29 november met een maaltijd bestaande uit pannenkoeken.

___________________________________________________________________________________________

De Boomstraat in oktober

Beste lezers,

De afgelopen weken waren voor de boomstraatbewoners weer mooie weken, ondanks de tentamenstress die in het huis heerste. Velen studeerden hard voor hun eerste tentamens en de meesten konden dan ook hun behaalde resultaten verblijd aanschouwen, alhoewel dit helaas niet voor iedereen het geval was.

Na deze tentamenstress was het tijd voor rust, voor vakantie wel te verstaan. Wytze en Jedidja trokken er enkele dagen op uit naar Friesland en andere bewoners genoten in hun nieuwe optrekje of in hun ouderlijk huis van hun welverdiende vakantie. Jammer genoeg waren deze mooie verhalen niet voor de twee Biomedische Wetenschappen studenten onder ons weggelegd, zij studeerden al die tijd hard door. In die tijd baalde ik er overigens wel van dat ik onderdeel uit maakte van deze twee studenten.

Maar goed, uiteindelijk kwamen deze vakanties weer aan een einde en ging het leven in de Boomstraat weer door. Tot onze grote verbazing hadden we er in die tijd enkele bewoners bijgekregen, namelijk enkele lieve schattige muizen. Velen van ons vonden dit een zeer onprettige constatering, dus een grote schoonmaak was het gevolg. In de woonkamer werd van alles verplaatst zodat alle hoekjes schoongemaakt konden worden. Zelfs de prullenbak werd door Jedidja vakkundig geleegd. 

Samengevat was het een rustige, maar toch een leuke maand in de Boomstraat.

Met vriendelijke groeten,
Namens alle Boomstraters,

Korné

___________________________________________________________________________________________

De Boomstraat in september

Op maandag 3 september hebben we voor het eerst met elkaar gegeten op de Boomstraat. Deze maaltijd was vooral ter kennismaking. Aansluitend aan de maaltijd hebben we onze eerste huisvergadering gehad. Naar aanleiding hiervan is er schoonmaak- en kookrooster gemaakt. Ook hebben we een klusweekend gepland voor in november. Sinds die tijd hebben we elke maandag- en donderdagavond met elkaar gegeten. Al is de streeftijd om half 7 te eten tot nu toe nog op geen van de avonden gehaald. De andere dagen van de week wordt er vaak ook door een aantal samen gegeten. Daarnaast is er al geregeld iemand blijven slapen op een van de banken in de woonkamer.

Toen was het tijd voor het startweekend. Op vrijdagavond hebben we eerst in de woonkamer van de hoofdbewoners koffie gedronken en daarna zijn we samen de stad in geweest. Om vervolgens de avond af te sluiten met een muziekquiz en spelletjes in de woonkamer boven.

Op zaterdag hebben we ‘s ochtends een voorstelfilmpje gemaakt, wat erg leuk en ontspannend was om te doen. Daarna hebben we een fotospeurtocht door de stad gemaakt, waarbij we op elke plek een groepsfoto moesten maken.

Weer thuis aangekomen hebben we ons gezicht nog even laten zien op het straatfeest van de boomstraat. ‘s Avonds hebben we uitgebreid gedineerd. Voor de bereiding werden we in drie groepen ingedeeld met de opdracht bij de inkopen voor het voor-/hoofd-/nagerecht op een bepaald bedrag uit te komen. Iets wat door elke groep gehaald is. Tijdens het eten werd er ook nog een speech gehouden door Tijmen en Kian. Helaas hebben zij niet aan de vereiste lengte kunnen voldoen. Ze moeten hiervoor nog steeds een nader te bepalen opdracht voor uitvoeren. De rest van de avond hebben we nog spelletjes gedaan.

's Zondags zijn we in de Jeruzalemkerk naar de ochtenddienst geweest en hebben we daar ons voorgesteld door middel van het filmpje. Hier kregen we veel positieve reacties op. Tijdens het aansluitende koffiedrinken was het leuk om met elkaar kennis te maken en ervaringen over de Boomstraat met elkaar te delen.

In de week daarna heeft Tijmen elke ochtend soep gegeten als ontbijt, waaronder twee soorten linzensoep en goulashsoep. Door deze uitdaging succesvol tot een einde te brengen, heeft hij als eerste zijn naam op de landkaart op de muur in de woonkamer mogen zetten. We zijn benieuwd welke andere uitdagingen dit jaar zullen worden volbracht.

Groetjes,
De Boomstraters